Author Archive

mei

HOKAV Türkiye’deki Etkinliklere Katıldı

Yeni oluşum çalışmalarına devam eden Hollanda Karamanlılar Vakfı Karamanlı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir’i misafir etmek suretiyle vatandaşlarımıza tarihten kesitler sunulmasına yardımcı olurken; Hollanda Karamanlılar Vakfı Türkiye’de de bazı ziyaretlerde bulundu ve etkinliklere katıldı.

april

GÜLE GÜLE BAŞKAN

ARTIK VEDA ZAMANI

Hollanda’da görev süresini bitirip, Türkiye’ye dönüş kararı alan başkanımız Uğur Şen adına düzenlenen AHDE VEFA Günü’ne destek veren sponsorlarımıza, emeği geçen herkese, katılarak bizi yalnız bırakmayan ve onurlandıran misafirlerimize, hemşerilerimize, dost ve arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

februari

GÖÇ anıtına İLK vekil ziyareti

AK Parti Karaman Milletvekili ve Meclis Hukuk Komisyonu Üyesi Mevlüt Akgün temaslarda bulunmak üzere Rotterdam’a geldi. Akgün bu ziyaretinde Rotterdam’daki Misafir İşçi Anıtını’da ziyaret etti.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Rotterdam’a gelen AK Parti Karaman Milletvekili ve Meclis Hukuk Komisyonu Üyesi Mevlüt Akgün geçen yıl kasım ayında dikilen Misafir İşçi Anıtını ziyaret etti.

Milletvekili Akgün’e bu ziyaretinde Rotterdam Anakent Belediye Meclis Üyesi Zeki Baran ve Hollanda Karamanlılar Derneği kurucularından Uğur Şen de eşlik etti.

Misafir İşçi Anıtı düşüncesinin sahibi gazeteci Ömer Hünlar Ilık’tan anıtla ilgili bilgiler alan Milletvekili Akgün’e ziyaretinin anısına, anıt işlemeli bir atkı hediye edildi.

Dünya’daki ilk Misafir İşçi Anıtı’nı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Milletvekili Mevlüt Akgün anıtın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, Rotterdam Belediyesi’ne ve Hollanda Hükümetine teşekkür etti.

Babasının da 1968-1988 yılları arasında Hollanda’da misafir işçi olarak çalıştığını ve 55 yaş uygulamasından yararlanarak dönüş yaptığını söyleyen Akgün sözlerine şöyle devam etti: ‘Hem çok duygulandım hem de çok onurlandım.

februari

Karabekir Paşa çok yönlü insandı

Aydınlar Ocağı’da Kâzım Karabekir Paşa’yı anlatan Dr. Mustafa Güçlü, “Musa Kâzım Karabekir çok yönlü bir insandı. Bu özelliğine rağmen ömür boyu siyasetten yasaklandı” dedi.

Büyük devlet adamı ve siyasetçi Musa Kâzım Karabekir Paşa, vefatının 66. sene-i devriyesinde Konya Aydınlar Ocağı’nda anıldı.

Sille Kültür Evi’nde gerçekleştirilen sohbette, Kâzım Karabekir Paşa’nın hayatını, askerî kişiliği ve siyasî mücadelesi ile yakın tarihimizde yaşanan olayları anlatan Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, 1882 yılında İstanbul Kocamustafapaşa’da doğan Musa Kâzım’ın 26 Ocak 1948 tarihinde ve 66 yaşında vefat ettiğini söyledi. Ali Fuat Cebesoy’la akraba olan Karabekir Paşa’nın
ailesinin Karaman’ın Kâzım Karabekir ilçesinden olduğunu ve babasının Kırım Harbine 16 yaşında gönüllü olarak katılan Mehmet Emin Paşa olduğunu kaydeden Dr. Mustafa Güçlü, Karabekir Paşa’nın annesinin 5 erkek çocuk sahibi Hacı Havva Hanım olduğunu belirtti.
Sohbette Osmanlı’nın son dönemleri ile yakın tarihimize de ışık tutan Dr. Güçlü, Osmanlı’yı yıkabilmek için 1. Dünya Savaşı’nın çıkartıldığını, İngilizlerin Hilafetin kaldırılmasını, Yahudilerin de Filistin’de İsrail devletinin kurulmasını istediklerini ifade etti.

december

Yeni yılın tüm insanlığa ve dünyaya barış, mutluluk getirmesi dileğiyle herkesin yeni yılı kutlu olsun.
december

DUYURU

2012 yılında yapılan bir etkinliğe verilen slogan olarak seçilen BİZ BİZE KARAMAN ismi ile bir gurup tarafından yürütülen çalışmalarla, HOLLANDA KARAMANLILAR VAKFI arasında herhangi bir resmi veya gayri resmi bağ bulunmadığını,

Bu zamana kadar HOLLANDA KARAMANLILAR VAKFI ile BİZ BİZE KARAMAN arasında herhangi bir ortak çalışma yapılmadığını ve bundan sonra da yapılmayacağını,

Bu zamana kadar yaptıkları etkinliklerle HOLLANDA KARAMANLILAR VAKFI’nın bağdaştırılmaya çalışıldığı ve  sponsorluk taleplerinde bu savın kullanıldığı tesbit edilen BİZ BİZE KARAMAN ekibinin bundan sonra yapacakları etkinliklerde HOLLANDA KARAMANLILAR VAKFI’nın bu tavrını dikkate almalarını,

HOLLANDA KARAMANLILAR VAKFI’nın, herhangi bir şekilde isminin kullanılmasına karşı olduğunu, bu tür girişimlein tekrarı halinde Vakıf Yönetiminin haberdar edilmesini, değerli üyelerimizden ve Karamanlılardan rica ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.