22
oktober
2013

Uitnodiging: Onthulling monument voor de gastarbeider

Ter gelegenheid van de onthulling van het monument voor de gastarbeider  willen wij  u graag uitnodigen, om op  10 november bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig te zijn.  De historie van de gastarbeiders dateert van vlak na de tweede wereldoorlog, waarbij deze groep zich door middel van keihard werken heeft ingezet voor de wederopbouw van Nederland en daarmee tegelijkertijd het  versterken van haar economie. Nederland erkent de belangrijke bijdrage die de gastarbeiders hebben geleverd en door middel van dit monument geven we die erkenning en sluiten we een stuk van onze geschiedenis als Nederland af.  Dit is het enige monument in Nederland waarmee wij als samenleving waardering uitspreken naar deze doelgroep.  Tot de groep gastarbeiders rekenen we: Spanjaarden, Turken, (voormalig) Joegoslaviërs, Portugezen, Italianen, Marokkanen, en Grieken.

Rotterdam is een stad van diversiteit. Een stad die vanuit haar geschiedenis verrijkt is met diverse culturen en inwoners, mede door de verschillende gastarbeiders die hier destijds naar toe zijn vertrokken. Om de meerwaarde van deze diversiteit voor onze stad een gezicht te geven zijn een aantal betrokken Rotterdammers enige jaren geleden aan de slag gegaan met het vormgeven van dit monument voor de gastarbeiders en de kracht die hun diversiteit de stad heeft gebracht.

In de afgelopen jaren heeft kunstenaar Hans van Bentem met de steun van vele partners een monument ontworpen en gemaakt speciaal voor de bijdrage die de gastarbeiders  hebben geleverd en hoe kan het ook anders, deze zal geplaatst worden in het Afrikaanderpark in Rotterdam Zuid. Een bewogen wijk met een rijke geschiedenis.

De onthulling zal plaats vinden op zondag 10 november om 15 uur. Vanaf 12.00 uur zal er gelegenheid zijn om een tentoonstelling te bezoeken en kennis te maken met de verschillende culturen. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Voor de onthullingceremonie is het college van B&W van Rotterdam en  Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dhr. Plasterk uitgenodigd .

In verband met de organisatie vragen wij u om aan te geven of u aanwezig kunt zijn via: info@pbr.nu of via 010-4122057. Indien u vragen heeft of meer informatie wenst dan zullen we deze graag verstrekken.

Karamanlılar Vakfı olarak herkesi bekleriz

 

 

Author: turansen
Posted in: Duyurular, Haberler, Hollanda'dan Haberler

Trackback from your site.

Leave a comment