mei

HOKAV Türkiye’deki Etkinliklere Katıldı

Yeni oluşum çalışmalarına devam eden Hollanda Karamanlılar Vakfı Karamanlı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir’i misafir etmek suretiyle vatandaşlarımıza tarihten kesitler sunulmasına yardımcı olurken; Hollanda Karamanlılar Vakfı Türkiye’de de bazı ziyaretlerde bulundu ve etkinliklere katıldı.

HOKAV başkanı Uğur Şen ve Hollanda Çataklılar Derneği başkanı Mustafa Koçak Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret ederek bu yıl gerçekleştirmeyi düşündükleri “Karaman’dan yurtdışına Göçün 50. Yılı” projelerini paylaştılar. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise açıklanan projelerin Karamana büyük katkı sağlayacağını, yurt dışındaki hemşerilerimizin Karamana herzaman büyük katkılar sağladıklarını ve onlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarını ve bundan sonra da hizmete devam edeceklerini, bu vesile ile HOKAV tarafından düşünülen projelere destek vermenin yanında, yeni ortak projeler üzerinde çalışmak istediklerini ifade ederek ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Diğer taraftan HOKAV olarak; Ankara’da Karamanlılar Derneği tarafından düzenlenen ve 4 gün süren “Karamanı Tanıtım Günleri” etkinliğine katılınmış hemşerilerimizle bütünleşilmiştir.
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın açılışını yaptığı etkinliğe başta Milletvekili Mevlüt Akgün, eski bakan Ömer Dinçer, Karaman Valisi, Belediye Başkanı, Karaman’dan ve Ankara’dan bürokratlar, işadamları, belediyeler ve STK temsilcileri ilk defa gerçekleşen bu tür bir etkinlikten duydukları mutluluğu paylaştılar.

Dört gün devam eden etkinlikler süresince HOKAV olarak ikili görüşmelerle Karaman Valisi, Ömer Dinçer, bakan Lütfi Elvan, Sanayiciler, ilçe ve belde Belediye Başkanları, İl Kültür Müdürü, Sanayi ve Ticaret Odası ve Esnaf Odaları başkanları ve tanıtım amaçlı kurulan bütün standlar ziyaret edilmiş ve değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Hollanda’dan gelen Murat Ay, Ekrem Şahin ve Hikmet Erdoğan tarafından verilen müzik ziyafetinin yanında Bozkır Ekibi, gençlerden oluşan başarılı Sanat Müziği Korosu ve Karamanın değerli Ozanları Yarenler yaptıkları müziklerle katılımcılara keyfli saatler yaşattılar.

Bu etkinliğin gerçekleşmesi ve başarılı olması için bütün enerjilerini ortaya koyan başta başkan Veli Bozkır olmak üzere bütün dernek yöneticilerini canı gönülden kutluyoruz. Ayrıca katkı sağlayan bütün kurum, kuruluş ve sanayicilere de halkımız adına teşekkür ederiz.
Bu çalışmalarda gösterilen fedakarlığın ve özverinin bütün Dernek yöneticilerine örnek olmasını dileriz.

13 Mayıs Türk Dili Bayramı vesilesi ile Karaman’da ve Ermenek’teki kutlamalara da katılan Hokav yönetimi Türkçemize sahip çıkılması yolundaki çalışmalara desteklerini göstermiş oldular.

Author: turansen
Posted in: Faaliyetler, Haberler, Karaman'dan Haberler, Kültür-Sanat

Trackback from your site.